Fragiel verhaal over een therapeute en haar cliënt
Voor de eerste keer nam ik een sprinterboek mee uit de bib en ik begon er tamelijk sceptisch aan zonder al te hoge verwachtingen. Op de achterflap las ik dat het boek gaat over Lander en zijn therapeute Saskia. Ergens ging ik ervan uit dat het een simpel en voorspelbaar verhaal zou worden. Maar ik moest mijn mening al snel herzien.
Deze meeslepende en ontroerende roman zit vol prachtige metaforen. Het kwetsbare verhaal gaat dieper dan je zou denken en heeft verschillende lagen die blad na blad duidelijker worden.
De thema’s eenzaamheid, liefde, rouw en opgroeien in een niet zo gezonde gezinsomgeving komen recht op je af en laten je niet onberoerd. Na het lezen van de zin “Wat had ze graag een vader gehad die bleef, grapjes maakte, verhalen verzon en grimassen trok achter moeders rug” besefte ik wat voor een geluksvogel ik ben, met zo’n vader zoals zij hem beschrijft.
Sinds de dood van haar vader en zus kruipt Siel Verhanneman steeds meer in haar pen en na twee dichtbundels schreef ze nu haar eerste roman. Ik ben er zeker van dat we nog veel mooie dingen van Siel zullen lezen in de toekomst, dit is alvast een prachtig begin.
Synopsis
Een therapeute raakt verstrikt in haar eigen gevoelens van verdriet om de dood van haar vader tijdens de therapie van een jongeman met een dwangstoornis en een vadercomplex.