Charlotte Vandamme
Leestip van Charlotte Vandamme
nieuwsgierigheid

Wervelende vertelde traditie van het boekenvak

2 juni 2021

Papyrus is een wervelende vertelling over de wereld aan de hand van boeken. Het begint bij de Griekse oudheid om te vervolgen met de wegen van Rome.

Irene Vallejo (1979) neemt je mee op avontuur waarbij de liefde voor boeken en lezen doorheen alle bladzijden blijkt. Het enthousiasme en de eruditie spat ervan af, zonder dat ze ergens snobistisch wordt.
Het is een boek over de oudheid, maar het is toch toegankelijk geschreven, ook dankzij de vele uitstapjes die de auteur maakt naar de huidige tijd en de recente (r)evoluties in de boekenwereld (zoals het internet) en haar eigen ervaringen.

Vallejo vertelt over de duizenden mensen die doorheen de eeuwen het voortbestaan van het boek hebben gewaarborgd: verhalenvertellers, kopiisten, illustratoren, vertalers, straatverkopers, leraren, spionnen, rebellen, nonnen, slaven, avonturiers en boekverkopers.... Wist je dat de eerste bibliothecaris Demetrius van Phalerum was, een leerling van Aristoteles, die instond voor de verwerving en ordening van de boeken in de bibliotheek van Alexandrië (297 v. Chr)?

Papyrus is het eerste non-fictieboek van Irene Vallejo en werd overladen met literaire prijzen. Het blijkt gelijktijdig een bestseller te zijn én een uitzonderlijk goed boek!

Bibliotheek De Krook bestelde vijf exemplaren: zowel beschikbaar in de hoofdbibliotheek (waaronder 3 sprinters) als in de wijkbibliotheken.

Charlotte Vandamme
Leestip van Charlotte Vandamme
nieuwsgierigheid

Papyrus : de geschiedenis van de wereld in boeken
Titel:
Papyrus : de geschiedenis van de wereld in boeken
Auteur:
Irene Vallejo
# pagina's:
532 p.
Uitgeverij:
Meulenhoff
ISBN:
9789029094207
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Boeken ; geschiedenis

Gerelateerde leestips