Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

CSI met superhleden

12 oktober 2020

Powers is een detectiveverhaal dat plaats vindt in een wereld vol superhelden.
Bij misdaden waar superkrachten mee gemoeid zijn, worden agenten Christian Walker en zijn nieuwe partner Deena Pilgrim ingeschakeld.
De eerste zaak die ze samen moeten oplossen is niet van de minste: Retro girl, één van de populairste superhelden van de stad, is vermoord. Een opmerkelijke dood omdat ze onkwetsbaar was. Het onderzoek verloopt moeizaam, niemand blijkt er iets over te weten.
Bovendien lopen de spanningen tussen Deena en Walker hoog op wegens een geheim dat Walker niet wenst te delen. Daarnaast hebben ze nog af te rekenen met een overijverige collega die hun zaak wil oplossen en met de roem wil gaan lopen.
Het contrast tussen politie, die bestaat uit gewone mensen zonder krachten, en “Capes”, diegene mét de superkrachten, werkt perfect. Deze realistische benadering levert boeiende resultaten op: hoe voer je bijvoorbeeld een autopsie uit op het lichaam van een onkwetsbaar iemand? En dat is maar één van de problemen die superkrachten met zich meebrengen.
Een leuk extraatje aan deze serie zijn de talloze verwijzingen naar de superhelden van Marvel of DC. Bendis mag deze personages dan niet letterlijk opvoeren, als je voorbij het andere uiterlijk en de naam kijkt, herken je wel degelijk personages zoals Iron Man of Wonder Woman. Personages die hij dan op geheel eigen wijze opvoert, wat eigenlijk betere resultaten oplevert dan wanneer ze in hun eigen series van desbetreffende uitgeverijen komen opdraven.
Powers is het beste van twee werelden, het detectivegenre krijgt een cape en dit werkt wonderwel! De gehele serie neemt zeven verzamelalbums in beslag dus je bent er wel een tijdje zoet mee. Alhoewel, deze reeks is zo spannend dat je ze snel zal hebben verslonden.

Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Titel:
Powers : volume one
Auteur:
Brian Michael Bendis
# pagina's:
456 p.
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips