Caroline Rosseel
Leestip van Caroline Rosseel
Never not reading

Niets is wat het lijkt in het kasteel van Manderley

31 januari 2020

Heb je zin in een ontspannend en voorspelbaar liefdesverhaal? Dan kan je beter op zoek gaan naar een ander boek. Want Rebecca is veel meer dan dat!

Du Maurier neemt je mee naar het zonnige en zorgeloze Monte Carlo, waar de weduwnaar Maxim de Winter een jong en naïef meisje ontmoet. Ze worden verliefd en verhuizen, na een korte huwelijksreis, naar zijn kasteel in het kille en sombere Manderley.
Eenmaal thuis moet de jonge vrouw opboksen tegen de herinneringen die er nog steeds rondspoken van Rebecca, de eerste vrouw van de Winter. Ook al is Rebecca er niet meer, toch blijft ze aanwezig in het kasteel en daar zorgt vooral het personeel voor.

Het boek is een aaneenschakeling van onverwachte plottwists, de ene al onvoorspelbaarder dan de andere. Mysterie, intriges, misverstanden, beschuldigingen,… dit boek laat je niet los. Je moet gewoon weten wat er schuilgaat achter het duistere geheim van Manderley.

Nestel je onder een deken met een kopje Earl Grey bij de hand en bereid je voor op uren leesplezier vol spanning.

Voor wie toch liever kijkt dan leest, Hitchcock verfilmde dit boek in 1940. Maar je weet wat ze zeggen… het boek is altijd beter dan de film.

Synopsis

Op een Engels landgoed voelt de tweede echtgenote van de eigenaar zich belaagd door de geest van de eerste.

Caroline Rosseel
Leestip van Caroline Rosseel
Never not reading

Rebecca
Titel:
Rebecca
Auteur:
Daphne Maurier
# pagina's:
378 p.
Uitgeverij:
Artemis
ISBN:
9789047203896
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips