Hafidha Benettoumi
Leestip van Hafidha Benettoumi
"I'll be a story in your head, we all are, make it a good one" - Doctor Who.

Angstaanjagend dichtbij en Supergrappig

31 januari 2020

Peter Werkloze heeft een niet-bijzonder leven in een bijzondere samenleving. Maar het is een leven dat hij zelf in de hand heeft, of niet, of misschien toch wel. Meer over het verhaal ga ik niet vertellen. Behalve dat ik er meermaals op de rand van de slappe lach ben beland.

Wat ik wel ga meegeven is dat het boek niet alleen leuke en zeer grappige fictie is. Dat ene roze object achtervolgde mij op de duur ook... Het is ook een verhaal dat relateert aan hoe onze samenleving vandaag omgaat met een aantal zaken: relaties opbouwen en onderhouden, identiteit (individueel en als collectief), consumptie ... Maar vanuit een zeer reëel geschetst beeld vanuit het allemaal zou kunnen evolueren, kan het de lezer inspireren om zichzelf wat vragen te stellen.

Het is bij het opmaken van deze leestip dat ik zag dat HBO dit in een reeks zal maken, ik ben alvast benieuwd, want dit verhaal is echt een aanrader!

Synopsis

Een man, die leeft in een land waar de hele samenleving geoptimaliseerd en gedigitaliseerd is, begint te twijfelen aan het perfecte systeem.

Hafidha Benettoumi
Leestip van Hafidha Benettoumi
"I'll be a story in your head, we all are, make it a good one" - Doctor Who.

Quality Land
Titel:
Quality Land
Auteur:
Marc-Uwe Kling
# pagina's:
370 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij De Harmonie
ISBN:
9789463360760
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips