Wim Oosterlinck
Leestip van Wim Oosterlinck

Gelezen: Phil Knight: Shoe Dog

12 mei 2020

Shoe Dog is het verhaal van Phil Knight, de oprichter van schoenenmerk Nike. Hij vertelt hoe hij als hardloopfanaat in de jaren 60 het gekke idee had om Japanse loopschoenen te introduceren in de Verenigde Staten. Zijn bedrijfje heette eerst Blue Ribbon en werd later omgedoopt tot Nike. Het logo, de wereldberoemde swoosh, kwam van een stagiaire.

Het is een klassiek Amerikaans succesverhaal. Van rags to riches. Van de kelder van Phil Knights ouderlijk huis die vol schoendozen stond tot het gigantische Nike-wereldhoofdkwartier in Beaverton, Oregon. Met veel smakelijke details beschrijft Knight zijn levensverhaal, gestuwd door zijn passie voor loopschoenen en zijn wil om een mooi bedrijf te maken en daarvan nooit de controle op te geven.

Hij beschrijft de revolutionaire aanpassingen die ze aanbrachten aan de loopschoen. En vertelt over de ontelbare moeilijkheden die hij ondervond om zijn bedrijf overeind te houden: problemen met banken, met hun eerste Japanse leverancier, met de Amerikaanse douane. En vooral: het probleem hoe ze aan de steeds stijgende vraag konden blijven voldoen.

Shoe Dog is een boek dat je aanzet om groots te denken en je passie te volgen, welke moeilijkheden er ook op je pad komen.

Volledig leesverslag: https://wimoosterlinck.wordpre...

Synopsis

Autobiografie van de oprichter van Nike, een wereldwijd bedrijf dat sportschoenen fabriceert.

Wim Oosterlinck
Leestip van Wim Oosterlinck

Shoe dog : het verhaal van de oprichter van Nike
Titel:
Shoe dog : het verhaal van de oprichter van Nike
Auteur:
Phil Knight
# pagina's:
411 p. : ill.
Uitgeverij:
Spectrum
ISBN:
9789000351473
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Intens

Gerelateerde leestips