Kristel Vereecken
Leestip van Kristel Vereecken
Het leven is een eindeloze, wonderbaarlijke, avontuurlijke zoektocht naar jezelf en boeken kunnen je hierbij op een (h)eerlijke manier helpen

Met Small Things Like These, schreef Claire Keegan, een nieuwe kerstklassieker. Terecht "Book of the year" in 2022!

3 februari 2024

Small Things Like These van Claire Keegan voert ons mee naar de sfeervolle, koude dagen voor Kerstmis in een gemoedelijk Iers stadje in 1985, waar we kennismaken met Bill Furlong, een eenvoudige kolenhandelaar, en zijn liefdevolle familie. Bill, een man van bescheiden middelen maar rijk aan integriteit, vindt de moed om een daad van grote goedheid te verrichten. De weg naar deze beslissende actie, gevuld met innerlijke conflicten en emotionele overwegingen, wordt door Keegan met meesterlijke eenvoud en diepe empathie ontvouwd. Het verhaal is een tedere herinnering aan de kracht van menselijke compassie en de onuitwisbare impact van onze keuzes.

Terwijl de kerstlichtjes flikkeren en de stad zich hult in de vreugde van het seizoen, wordt Bill Furlong's reis een symbool van hoop en de mogelijkheid tot verandering, zelfs in de donkerste tijden.

Dit boek, met zijn subtiele maar diepgaande boodschap, laat ons achter met een blijvende gloed van warmte en de overtuiging dat zelfs de kleinste gebaren van vriendelijkheid de wereld kunnen veranderen. Small Things Like These is een verhaal dat niet alleen de ideale kerstlectuur vormt maar ook een tijdloze oproep tot menselijkheid en het belang van het volgen van ons geweten. Het is een boek dat lang na het omslaan van de laatste bladzijde nazindert, een kostbare herinnering aan de onmeetbare waarde van kleine daden van grote moed.

Synopsis

Als in het katholieke Ierland van 1985 ongehuwde moeders en andere 'moeilijke' meisjes, door de kerk worden uitgebuit, stelt een man een moedige daad.

Kristel Vereecken
Leestip van Kristel Vereecken
Het leven is een eindeloze, wonderbaarlijke, avontuurlijke zoektocht naar jezelf en boeken kunnen je hierbij op een (h)eerlijke manier helpen

Small things like these
Titel:
Small things like these
Auteur:
Claire Keegan
# pagina's:
116 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Faber & Faber
ISBN:
9780571368709
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Ierland ; 1980-, Rooms-Katholieke kerk, Kerstmis, Nonnen, Ongewenste zwangerschap
Sfeer:
Hard,
Troostend,
Warm

Gerelateerde leestips