Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Een spannende zoektocht die je dieper en dieper in de aarde meeneemt!

21 april 2020

Dit boek is waarschijnlijk het eerste boek dat ik ooit zelf gekocht heb op de boekenbeurs, in 2008... Zoals elke fervente lezer, bezoek ik (bijna) elk jaar de boekenbeurs en koop ik minstens 2 boeken. Dit was zo de eerste keer en dat zal de laatste keer ook zo zijn.

Een veelbelovende flaptekst heeft mij dit boek doen kopen en door de jaren heen ben ik er een paar keer in begonnen. Om de een of andere reden is het nooit gelukt om het uit te lezen, ook al vond ik het geen slecht boek. Ik heb het boek gekocht als 12-jarige en na bijna 12 jaar heb ik het nu, als 23-jarige, gelezen. En ik heb er echt van genoten!

Het verhaal is goed uitgewerkt, doorspekt van plot twists en het is spannend en vlot geschreven. Ik was aangenaam verrast toen ik mezelf helemaal in de spannende zoektocht van het hoofdpersonage Will verloor, toen ik medelijden kreeg met zijn vriend Chester en toen ik de plottwist omtrent zus Rebecca in de verste verte niet zien aankomen. En dat in een jeugdboek! Ik kan het met andere woorden iedereen aanraden die zin heeft in een pageturner, ook al behoor je niet tot de voorziene leeftijdscategorie.

Op voorhand dacht ik: "Ik lees dit boek gewoon uit, daarna zien we wel..." Maar nu ik mee ben in het verhaal en de zoektocht van Will nog niet helemaal is afgerond, zou ik misschien wel deel 2 durven lezen ook.


Synopsis

Will (14) en zijn vader delen een passie: graven naar verborgen schatten. Vlak na een mysterieuze vondst verdwijnt de vader van Will. Een zoektocht eindigt diep onder de grond van Londen. Vanaf ca. 12 jaar.

Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Tunnels
Titel:
Tunnels
Auteur:
Roderick Gordon
# pagina's:
431 p.
Genre:
Fantasy
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044320411
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips