Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Een breekbare roman over rouw en verslaving

25 oktober 2021

Gifty is een briljante studente neurowetenschap aan de universiteit van Stanford. Haar drijfveer is de fatale overdosis van haar broer, verslaafd aan pijnstillers, en de depressie van haar moeder. Verheven koninkrijk is een prachtige verstilde roman over rouw, depressie en verslaving waarin de auteur de grens tussen wetenschap en religie onderzoekt. Yaa Gyasi schrijft op een breekbare en persoonlijke manier over familie, liefde en eenzaamheid.

Net als in Weg naar huis, de debuutroman van Gyasi, staat familie centraal. Toch is dit een heel ander boek. Allereerst poëtischer. Na het groots opgebouwde Weg naar huis – waarin het verhaal drie eeuwen overstijgt – kent Verheven koninkrijk slechts één perspectief. Eén familie en één tijdsperiode. Gyasi weet het verhaal klein te houden, maar houdt vast aan haar prachtige schrijfstijl en authentieke personages. Het boek legt op een bijna tedere manier verbanden tussen religie en de wetenschap, zonder de twee lijnrecht tegenover elkaar te plaatsen. Ik heb er een nieuwe favoriete auteur bij.

Mijn complete recensie lees je op Boekvinder.be.

Synopsis

Een dochter van twee emigranten uit Ghana, die neurowetenschappen studeert, neemt tijdens haar promotietraject noodgedwongen haar depressieve moeder in huis en blikt terug op het heftige verleden van het gezin.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Verheven koninkrijk
Titel:
Verheven koninkrijk
Auteur:
Yaa Gyasi
# pagina's:
318 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403196800
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gezin
Sfeer:
Gevoelig

Gerelateerde leestips