Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Op het scherp van de snee

9 september 2022

Op een zondagavond staat Leonie Palm voor de deur van Julius Reither. Julius is een voormalig uitgever en Leonie wil hem vragen om de volgende dag aan een leesgroepje deel te nemen. Het gesprek kabbelt gemoedelijk en na een glas wijn besluiten ze naar de Achensee in Oostenrijk te rijden. De nachtelijke rit mondt uiteindelijk uit in een impulsieve en ongedwongen driedaagse roadtrip naar Sicilië, waarbij niet alleen oude verlangens en passies ontwaken, maar ook de actualiteit zich niet meer laat ontkennen.

Bodo Kirchhoff schreef een meesterlijke, confronterende en ontroerende novelle op het scherp van de snee. Hij gunt zijn twee personages nog een laatste romance, lang nadat zij die mogelijkheid voor zichzelf hadden afgesloten en staat toe dat het hoofdpersonage Julius de tekst voortdurend bijschaaft. Bovendien houdt hij in een beweging, door middel van zijn aanvankelijk starre en weemoedige personages, een krampachtig Europa een spiegel voor met betrekking tot onze omgang met vluchtelingen.

Synopsis

Een al wat oudere man en vrouw ervaren op Sicilië de liefde voor elkaar, maar die wordt op de proef gesteld als een Afrikaanse vluchteling hun pad kruist.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Wedervaring : roman
Titel:
Wedervaring : roman
Auteur:
Bodo Kirchhoff
# pagina's:
173 p.
Genre:
Novellen
Uitgeverij:
Lebowski Publishers
ISBN:
9789048838578
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Liefde

Gerelateerde leestips