Hannah van der Cruyssen
Indulge your imagination in every possible flight - Jane Austen

De verhalen waar ik als klein meisje naar verlangde

9 april 2024

In Wereldwijven 2 kan je (net als in het eerste boek) lezen over vijftien geweldige vrouwen die, ondanks alles wat ze meemaakten, ongelofelijk veel betekend hebben voor deze wereld, vrouwen die tegen de stroom ingingen, die buiten de lijntjes kleurden, vrouwen die in de geschiedenisboeken hadden moeten staan.

Vijftien korte stripverhalen vertellen in enkele pagina's het waargebeurde verhaal van vijftien opmerkelijke vrouwen die, zoals de titel beschrijft, 'de wereld naar hun hand zetten'. Je leert hoe deze vrouwen pioniers waren op vlak van mensenrechten, wetenschappen, muziek... Maar je komt ook meer te weten over hun achtergrond, hoe ze daar geraakt zijn en welke drempels ze allemaal hebben moeten overwinnen. En geloof mij, drempels waren er zeker. Hoe deze vrouwen doorzetten, ondanks alle tegenspoed, getuigt van enorme kracht. Het lezen van dit boek is soms confronterend maar steeds hartverwarmend.

De indrukwekkende levensverhalen werden wondermooi in beeld gebracht door Pénélope Bagieu. Een boek door vrouwen, over vrouwen en voor vrouwen maar bovenal: voor iedereen. Ik wou dat ik als klein meisje deze verhalen had kunnen lezen en ik wens dat in de toekomst elk kind zulke verhalen kan lezen. Dit boek is het bewijs dat je geslacht je toekomst niet hoeft te bepalen en een ode aan iedereen die zich niet in een hokje laat duwen. Leestip voor jong en oud, voor m/v/x en voor iedereen die zijn dromen wil najagen. Iedereen kan iets van deze vrouwen leren.

Synopsis

Maak in stripvorm kennis met vijftien stoere vrouwen uit de wereldgeschiedenis, onder wie een rapper, een criminologe en een filmster die ook uitvindster was. Vanaf ca. 15 jaar.

Hannah van der Cruyssen
Indulge your imagination in every possible flight - Jane Austen

Wereldwijven : vrouwen die de wereld naar hun hand zetten. 2
Titel:
Wereldwijven : vrouwen die de wereld naar hun hand zetten. 2
Auteur:
Pénélope Bagieu
# pagina's:
163 p. : ill.
Genre:
Stripverhalen
Uitgeverij:
Scratch
ISBN:
9789492117892
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Vrouwen

Gerelateerde leestips