Emily Decloedt
Leestip van Emily Decloedt

"Een sterk verhaal die ondanks de vele bladzijden heel snel uitleest"

31 januari 2020

"Zal Sara Hetty vrij krijgen ?”. Het verhaal vertelt de werelden van twee meisjes die dezelfde leeftijd hebben en dezelfde dromen, alleen wordt snel duidelijk dat hun rechten alles behalve gelijk zijn aangezien ze een andere huidskleur hebben. Wanneer de blanke Sara elf jaar geworden is, krijgt ze de zwarte slavin Hetty cadeau van haar ouders. Het wordt al snel duidelijk dat Sara geen behoefte heeft aan deze slavin.

De nadruk wordt niet constant op de standenverhouding gelegd waardoor er ook ruimte gecreëerd werd voor andere aangrijpende verhaallijnen. Zo komt de warme en innige relatie tussen Hetty en haar moeder sterk naar voor alsook de iets minder goede relatie tussen Sara en haar familie.

Een sterk verhaal die ondanks de vele bladzijden heel snel uitleest.

Extra pluspunt : dit boek is gebaseerd op een waar gebeurd verhaal. Op het einde van het boek beschrijft SUE MONK KIDD waar zij de feiten vandaan haalt en welke stukken/ personnages ze extra aan het verhaal toegevoegd heeft.

Synopsis

Begin 19e eeuw krijgt een 10-jarig meisje in Charleston een 11-jarige slavin cadeau, hetgeen hun beider leven enorm zal bei͏̈nvloeden.

Emily Decloedt
Leestip van Emily Decloedt

Witte vleugels, zwarte vleugels
Titel:
Witte vleugels, zwarte vleugels
Auteur:
Sue Monk Kidd
# pagina's:
431 p.
Uitgeverij:
The House of Books
ISBN:
9789044344967
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwenemancipatie
Sfeer:
Gevoelig,
Intens,
Warm

Gerelateerde leestips