Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Logboek van de Argos

11 augustus 2020

Als kind ontsnapte L.H. Wiener voor de kust van Zandvoort ternauwernood aan de verdrinkingsdood. De angst voor de zee is al die jaren gebleven en hoewel hij inmiddels de trotse eigenaar is van de zeilboot 'Argos', en bovendien een kundig zeiler, voelt een tocht op zee immer als het tarten van de dood.

Zeeangst is het logboek van een negen weken durende zeiltocht. Samen met zijn al even zeilvaardige vriendin Ant en zijn kat(!) Loes zeilt de Nederlandse schrijver L.H. Wiener langs de Nederlandse en Vlaamse kusten, om in Calais over te steken naar Dover en zo verder langs de Engelse zuidkust en het eiland Wight.

Wiener brengt tijdens de tocht een saluut aan Malcolm Lowry, aan Virginia Woolf, en verrast je nu eens met fragmenten uit de klassieke zeilliteratuur of kattenliteratuur en dan weer met een in nautische termen gedrenkte beschrijving van de verschillende handelingen nodig om van de ene haven naar de andere te varen, of om zich - indien die zich voordoet - te redden in een noodsituatie.

Halverwege de terugweg hebben Wiener en zijn kat hun buik vol van de zee. Ze besluiten tot een snellere thuisreis naar Haarlem, via de Nederlandse binnenwateren. Voor de lezer had de reis nog vele weken langer mogen duren.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Zeeangst
Titel:
Zeeangst
Auteur:
L.H. Wiener
# pagina's:
284 p. : plattegrond
Uitgeverij:
Uitgeverij Pluim
ISBN:
9789492928894
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Katten

Gerelateerde leestips