Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

Impressionante misdaadroman

9 juni 2020

Leestips zijn sowieso kruisbestuivingen. Deze is dat nog meer uitgesproken, want ze sluit aan bij de leestip van Klaartje Van der Bauwhede die de knappe verstripping van deze literaire thriller aanprijst onder de titel Spanning en schoonheid in Zwarte waterlelies. Neem even de moeite (en ik heb dus het gemak) om haar tip te lezen: de info over het (strip)verhaal is volledig van toepassing op de oorspronkelijke roman.

De lof van Klaartje voor de tekeningen en het kleurenpalet is evenzeer van toepassing op het origineel.

Het heldere water van de rivier kleurt roze, in dunne strepen, met de korte pasteltint van een waterstraal waarin een penseel wordt uitgespoeld. (...) Met de stroom mee raakt de kleur verdund, blijft kleven aan het groen van het raaigras dat over de oever hangt, aan het oker van de wortels van de populieren en de treurwilgen. Een subtiel verlopende, verschietende kleur ... Ik vind het wel mooi. Behalve dat het rood niet afkomstig is van het palet van een schilder dat in de rivier wordt uitgespoeld, maar van de ingeslagen schedel van Jerôme Morval. Lelijk ingeslagen, mag ik wel zeggen. (p. 13)

Het etiket literaire thriller kleeft als makkelijke marketingtruc op de cover van zoveel misdaadromans. Hoe moeilijk het genre ook te definiëren is, hier vind ik de vermelding terecht. Dompel je onder tussen de beklijvende Zwarte lelies van de Franse topauteur Michel Bussi.


Synopsis

In de Franse plaats Giverny, waar Monet schilderde, worden meerdere moorden gepleegd vanwege zijn schilderijen.

Dirk Lambrecht
Leestip van Dirk Lambrecht
Al wat ik verlang van een boek is dat het mij op een gedegen manier bezighoudt en vermaakt. (Michel de Montaigne, De essays)

Zwarte lelies
Titel:
Zwarte lelies
Auteur:
Michel Bussi
# pagina's:
384 p.
Genre:
Romans,
Thrillers
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056725303
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips