Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Hoe een koffer je leven kan veranderen

31 januari 2020

Toen ik de film “Pulp Fiction” van Tarantino zag, werd ik omver geblazen. Fantastische dialogen en boeiende personages met elk hun eigen verhaal die uiteindelijk zoals puzzelstukjes in elkaar vielen ….. zoiets had ik nog nooit gezien.

Dit gevoel kreeg ik opnieuw bij het lezen van 100 Bullets, het leest zoals een film. Elk personage heeft zijn eigen verborgen agenda en brengt je als lezer op een dwaalspoor.

Het hoofdpersonage van dit eerste deel, Dizzy Cordova, maakte deel uit van een straatbende maar belandt in de gevangenis. Tijdens haar celstraf worden haar man en kind gedood door een vijandige bende. Of dat denkt ze toch.

Wanneer Dizzy vrijkomt, ontmoet ze een zekere agent Graves die haar een vreemd cadeau aanbiedt: een koffer met een dossier over de moordenaars van haar gezin en een pistool met 100 kogels die niet traceerbaar zijn. Als Dizzy zou besluiten dodelijke wraak te nemen, kan dit zonder gevolgen beweert Graves.

In elk album maken we kennis met een ander personage dat hetzelfde pakket als Dizzy aangeboden krijgt. Ontdek samen met hen wie de geheimzinnige Graves is en wat zijn plannen zijn. Meer nog, is hij wel te vertrouwen en spreekt hij de waarheid?

Deze 25-delige serie is van begin tot eind een meesterwerk.

Azzarello en Risso vormen een prachtteam en werken op dit moment samen aan “Moonshine”. Alweer een reeks die ik sterk kan aanbevelen.

Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

100 bullets. Boek 1
Titel:
100 bullets. Boek 1
Auteur:
Brian Azzarello
# pagina's:
[96] p. : ill.
Uitgeverij:
RW Uitgeverij
ISBN:
9788866913757
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Wraak

Gerelateerde leestips