Leestip van Geneviève Snoeck

Romance met verrassend veel diepgang

19 november 2023

De Ex Talk is een originele, grappige romance die heel wat diepgang heeft en je ongetwijfeld meevoert in het verhaal. Het is niet alleen een verhaal over radio en ontluikende liefde; maar ook over vriendschap (met een hond), rouw, een nieuw begin… dit verhaal heeft zoveel elementen waar je je als lezer in kan herkennen.

Al 10 jaar werkt Shay bij radiostation Pacific Public Radio. Haar passie voor radio heeft ze meegekregen van haar intussen overleden vader. Hij is de grootste drijfveer voor het realiseren van haar droom. De radiozender heeft echter nood aan nieuwe concepten om het nieuw leven in te blazen. Shay werpt het idee op om een programma te laten presenteren door exen die relatieadvies geven aan hun luisteraars. Haar collega/rivaal Dominic met ‘een master in de journalistiek’ gaat tegen het idee in met als resultaat dat ze samen het programma mogen hosten. Dat hadden ze niet verwacht… De Ex Talk staat al snel bovenaan de hitlijsten, maar wanneer Shay en Dominic voor elkaar vallen, staan hun carrières op het spel.

Het feit dat De Ex Talk draait rond een radioshow vind ik heel origineel. Het is een setting die in niet veel boeken voorkomt, dus ik vond het wel fijn om daar eens over te lezen.

Naast een leuke setting waren de personages erg realistisch. Vooral Shay was mooi uitgewerkt. Er zijn heel veel elementen in haar leven die herkenbaar zijn en waar je je mee kan vereenzelvigen. Zo heeft ze het moeilijk met de veranderende gezinsdynamiek en met de dood van haar vader: “Misschien zal er altijd een schaduw over dit huis hangen, maar dat betekent niet dat ik in die schaduw moet verdwijnen”. Haar personage maakt echter wel een mooie evolutie door. Solomon heeft met Shay een warm, sterk en herkenbaar personage neergezet. Ook het ‘gedrag’ van Dominic wordt verklaard door wat hij eerder heeft meegemaakt. Al vond ik Shays personage net iets meer diepgang hebben.

Bovendien zorgt de baas van het radioprogramma voor een verrassende plottwist op het einde...

Kortom, De Ex Talk is een heel fijne romance die je meevoert in een verhaal met verschillende diepgaande thema’s en personages. Een aanrader!

Synopsis

Een vrouw die bij een radiostation werkt krijgt een nieuwe collega die denkt dat hij alles weet. Ze botsen enorm, maar soms kan dat ook in liefde veranderen.

Leestip van Geneviève Snoeck

De Ex talk
Titel:
De Ex talk
Auteur:
Rachel Lynn Solomon
# pagina's:
397 p.
Uitgeverij:
Uitgeverij Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021042220
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Gevoelig,
Warm

Gerelateerde leestips