Christine Bonheure
Leestip van Christine Bonheure
Ik lees altijd, waar en wanneer ik kan.

Intrigerend verhaal vanuit origineel perspectief

9 juni 2020

Telkens als ik een boek over muziek lees, heb ik altijd spijt dat ik nooit muziekschool heb gevolgd. Het lijkt fantastisch om deskundig over noten en partituren te kunnen meepraten. Ik heb van dezelfde auteur ook Nachttrein naar Lissabon gelezen, helaas te lang geleden om me er nog veel van te herinneren, alleen dat ik dat een heel goed boek vond. Dit boek is van hetzelfde kaliber. Vlot verteld verhaal over de moord op een operazanger, over het hoe en de intrigerende aanloop ernaartoe.

Afwisselend verteld vanuit het perspectief van tweelingzus en -broer die elkaar zeven jaar geleden van de ene op de andere dag hebben verlaten.

Waarom? Lees het boek! Nu vertellen ze hun verhaal in de vorm van brieven die ze zullen overhandigen als ze elkaar terugzien. Fijn hoe elk detail bijdraagt tot het geheel. Wat de zus weet, is een betekenisvolle aanvulling op wat de broer schrijft. Knap.

Synopsis

Na de moord op een operazanger analyseren de tweelingkinderen van de vermeende dader diens motief en hun onderling door een incestueuze affaire belaste relatie.

Christine Bonheure
Leestip van Christine Bonheure
Ik lees altijd, waar en wanneer ik kan.

De pianostemmer
Titel:
De pianostemmer
Auteur:
Pascal Mercier
# pagina's:
447 p.
Uitgeverij:
Wereldbibliotheek
ISBN:
9789028422360
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Muziek

Gerelateerde leestips