Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Een bizarre bibliotheek

21 december 2020

De Franstalige Belgische schrijver Bernard Quiriny wordt omwille van zijn bijzondere, soms surrealistische verhalen vol bizarre en vaak grappige plotwendingen in de traditie van Jorge Luis Borges en Edgar Allan Poe geplaatst.

In Een bizarre bibliotheek zijn enkele verhalen gebundeld over de bijzondere boekenverzameling van de excentrieke dandy Pierre Gould.
In Goulds ronduit unieke bibliotheek vind je niet alleen een afdeling met dodelijke boeken, maar ook een afdeling met boeken die zich alleen laten lezen als je voldoende deftig gekleed bent.

Verder bezit hij een krimpende verzameling van boeken die vanop de plank - ontevreden met de eindtekst van hun schrijver – zelf verder sleutelen aan de tekst en eigengereid alle overbodige woorden schrappen.

Je vindt er ook een afdeling met matroesjka-boeken (boeken waarin op de meest ingenieuze manieren verschillende andere boeken verscholen zitten) en enkele planken met boeken die zo saai bleken dat de schrijver zelf ze al tijdens het schrijven is vergeten.

Een fascinerende verhalenbundel die je met andere ogen naar je eigen, ietwat banale bibliotheek laat kijken.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Een bizarre bibliotheek
Titel:
Een bizarre bibliotheek
Auteur:
Bernard Quiriny
# pagina's:
127 p.
Uitgeverij:
Voetnoot
ISBN:
9789491738647
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Gek,
Kleurrijk,
Vrolijk

Gerelateerde leestips