Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Stilstaan bij een leviterende das

2 april 2022

Een wandeling in mei van A.H.J. Dautzenberg beschrijft een wandeling in het Nederlandse Gulpen. Als writer in residence van de eerste editie van het muziekwandelfestival Wanderlöss in 2021 schreef Dautzenberg een lang gedicht boordevol observaties, beelden en geluiden. Deels in de voetsporen van Herman Gorters Mei schrijft Dautzenberg over wat je op zo’n wandeling zoal tegenkomt, hoort en denkt. Hij zoomt in op kleine details, niet alleen in de natuur zelf maar ook in de kleine en grote ingrepen op die natuur door de mens. Hij kruipt over het prikkeldraad en laaft zich vol overgave aan de natuur, de verbeelding en de taal.

Samen met Rob Moonen verzorgde Dautzenberg ook een ‘sonische expeditie’ als soundtrack bij het lezen van het boek en/of het wandelen.

Synopsis

Poëtische tekst, van een project waartoe ook een 'sonische expeditie' (podcast via een website) en een wandelroute behoren, over waarnemingen en herinneringen tijdens het wandelen in Zuid-Limburg en mede bedoeld als hulde aan het klassieke gedicht 'Mei' (1889) van Herman Gorter.

Freiko Calle
Leestip van Freiko Calle
"Prin tim pram" - Daniil Charms

Een wandeling in mei
Titel:
Een wandeling in mei
Auteur:
A.H.J. Dautzenberg
# pagina's:
87 p. : ill.
Uitgeverij:
Uitgeverij Pluim
ISBN:
9789493256149
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips