Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

‘In Mexico kun je als meisje maar beter lelijk zijn’

2 augustus 2021

In het Mexicaanse bergdorp waar Ladydi García Martínez opgroeit staan de vrouwen er alleen voor. Om niet ten prooi te vallen aan bendes die het land terroriseren, kun je als vrouw maar beter lelijk zijn. Of jezelf lelijk maken. Jennifer Clement schrijft in Gebed voor de vermisten over het geweld waarmee veel vrouwen in Mexico dagelijks geconfronteerd worden. Een actuele roman over de criminele wereld van drugsdealers, opgroeien in armoede en de gevolgen van de immigratiestromen naar de Verenigde Staten. De zware thematiek wordt in balans gebracht door het hoopvolle en bij vlagen hilarisch grappige hoofdpersonage Ladydi.

Volgens de moeder van Ladydi is een vermiste vrouw ‘niet meer dan een blaadje dat tijdens een stortbui in de goot wordt afgevoerd’. Met Gebed voor de vermisten wil Jennifer Clement, die het boek schreef op basis van gesprekken met Mexicaanse vrouwen, dit verschrikkelijke geweld tegen vrouwen onder de aandacht brengen. Ze doet dit in een rauwe en ontroerende roman. Een aanrader.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Een Mexicaans meisje groeit met haar vriendinnen op in een gewelddadige wereld: zij doen er alles aan om uit handen van criminele drugslords te blijven.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Gebed voor de vermisten
Titel:
Gebed voor de vermisten
Auteur:
Jennifer Clement
# pagina's:
237 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789023482895
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Mexico

Gerelateerde leestips