Leestip van Brigitte Puissant
Ze zijn als vrienden op mijn weg

Zoals kindsoldaat, de episode vooraf, adembenemend

25 januari 2021

Het is aan te raden eerst Kindsoldaat te lezen vooraleer je Jachthuis leest. In Kindsoldaat leren we de bedover- overgrootouders, grootouders van Maxwell (hoofdpersonage, maar eigenlijk ook Oscar VDB!) kennen. Ze helpen om de getroebleerde relatie te begrijpen tussen Maxwell en zijn moeder, Elsie, die na een aantal gebroken liefdes, gebrand blijft op de geheime liefde met Prins Bernhard. Adembenemend hoe Maxwell zo in de greep leeft van zijn moeder, dat hij zelf 'niemand' is. Hij gaat in haar op, en in de loyauteitsconflicten tussen de twee afwezige vaders. Eén voor de schijn , een militair die in Suriname moet zijn, en één, zijn echte vader, die geheim blijft. Maxwell draagt niet alleen dit geheim maar IS het ook.

Wat pathologische hechtingsrelaties kunnen doen met een mens, lees je bladzijde na bladzijde in deze 'ongelooflijke' maar ware roman.

Het is nu pas dat Oscar VDB met dit boek naar buiten komt, zijn geheim kenbaar maakt. Daardoor kan hij nu échter leven. (gehoord in een interview op radio 1)

Synopsis

Een man die gegijzeld is door het dramatische liefdesleven van zijn alcoholistische moeder gaat op zoek naar zijn identiteit en zijn vader.

Leestip van Brigitte Puissant
Ze zijn als vrienden op mijn weg

Jachthuis : roman
Titel:
Jachthuis : roman
Auteur:
Oscar Van den Boogaard
# pagina's:
373 p.
Uitgeverij:
De Bezige Bij
ISBN:
9789403143002
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Verdwijningen

Gerelateerde leestips