Marisa Tondat
Leestip van Marisa Tondat
Write to be understood, speak to be heard, and read to grow (L.C. Powell)

Mooie familiegeschiedenis voor een zonnige avond op terras

7 juni 2024

Je bent prachtig van Ann Napolitano is een boek over familie en over hoe belangrijk die kan zijn, maar vooral hoeveel invloed familiebanden op iemand kunnen hebben.

De roman draait rond de 4 zusjes Padavano. Julia, de oudste, leert tijdens haar hogere studies William kennen. Ze worden verliefd en ze besluiten hun leven te delen. Alles is mooi en magisch tot de dag waarop William door een zware identiteitscrisis een besluit neemt dat alles doet omslaan. Deze gebeurtenis zorgt ervoor dat de hechte band tussen de 4 zussen zwaar onder spanning komt te staan en uiteindelijk tot een breuk die ruim 25 jaar duurt.

Ik ben ook iemand die heel veel belang hecht aan mijn familie. Wat mij vooral opviel toen ik het verhaal las, was dat we ons erg kunnen laten bepalen door onze ouders en omgeving. Hoe we ons onder druk laten zetten, hoe de dynamiek tussen verschillende gezinsleden mooi maar tegelijk verstikkend kan zijn.

En vooral hoeveel drang we soms hebben om los te komen van platgetreden paden tot we beseffen dat we het beste af zijn door diezelfde paden te bewandelen; zij het dan wel met respect voor onze eigenheid en autonomie.

Mooi boek om te lezen op een zomeravond op terras met een glaasje bij de hand.

Het boek refereert verschillende keren aan het verhaal van Little Women. Daarmee had het voor mij al een beetje verklapt hoe het zou kunnen aflopen. Dat vond ik wel wat jammer. Maar toch, best wel fijn verhaal, dit.

Synopsis

William voelt zich onbegrepen en onbemind door zijn ouders. Tijdens zijn studie ontmoet hij Julia. Ze krijgen een relatie.

Marisa Tondat
Leestip van Marisa Tondat
Write to be understood, speak to be heard, and read to grow (L.C. Powell)

Je bent prachtig
Titel:
Je bent prachtig
Auteur:
Ann Napolitano
# pagina's:
445 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Luitingh-Sijthoff
ISBN:
9789021044415
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Familie, Zussen, Relaties, Disfunctionele gezinnen

Gerelateerde leestips