Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Liefde, verdriet en activisme komen samen

19 februari 2020

Belgisch kunstenaar Fleur Pierets zou met Julian – de liefde van haar leven – trouwen in alle 22 landen waar twee vrouwen dat mogen. De bedoeling was op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. Na hun vierde huwelijk, in Parijs, werd Julian gediagnosticeerd met agressieve hersentumoren. Ze stierf twee maanden later. Pierets bleef achter en kon maar één ding doen: schrijven.

Julian is een prachtige ode aan de liefde, waarin geluk en verdriet dicht naast elkaar liggen. Dit intieme verhaal heeft me tranen met tuiten doen huilen en ik kan me niet voorstellen hoe het moet zijn om met deze realiteit te moeten leven. Ik vind het oneindig dapper dat Fleur Pierets op deze wijze haar verdriet en haar rouwproces met de wereld durft te delen. Als lezer voel je hoe groots, puur en oprecht de liefde tussen de twee vrouwen is. Het verlies is dan ook enorm. En dat komt binnen.

Julian is een belangrijk boek over de schoonheid van de liefde, de representatie van de LGBTQ+-community en de onverdraaglijke pijn door het verlies van een partner.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Een Belgische kunstenares (1973) beschrijft haar grote liefde voor een vrouw die in 2018 te jong aan kanker overleed.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Julian
Titel:
Julian
Auteur:
Fleur Pierets
# pagina's:
339 p.
Uitgeverij:
Das Mag Uitgevers
ISBN:
9789492478757
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Rouwen

Gerelateerde leestips