Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Bloed, zweet en iets onverwachts

19 april 2021

Het jaar is 1220, de orde van de Kruisvaarders bereidt een nieuwe kruistocht voor. Theo en zijn reisgenoot Hugues staan te popelen om hier aan deel te nemen.

Tot hun grootste verbazing worden ze niet naar Languedoc gestuurd om af te rekenen met de Kathaarse ketters, maar is hun bestemming het onbekende Montaillou.
Samen met broeder Arnaud, een lid van de inquisitie, en de leider van deze expeditie Raymond, een verbitterd kruisvaarder die kampt met een drankprobleem, vertrekken ze samen op missie. Wanneer ze op hun bestemming aankomen ontdekken ze geen dorp vol ketters. Het reisgezelschap merkt al snel dat de inwoners met een ander kwaad hebben af te rekenen. Maar Arnaud hecht geen geloof aan de vreemde verhalen van de inwoners: zij spreken over vreemde, geschubde wezens en een onbekend voorwerp dat uit de hemel is gevallen.
Theo en Hugues mogen dan niet in een kruistocht zijn beland, hun uitdaging is mogelijks nog grootser en even dodelijk!
Dit verhaal is ondanks de ongewone combinatie van sciencefiction elementen en het middeleeuwse decor verrassend realistisch gebracht.
Montaillou
is deel één van “De vuurpoel”, een spannende driedelige reeks die een ware must is voor fans van Alien of van ander buitenaards gespuis.

Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Montaillou
Titel:
Montaillou
Auteur:
Nathan Fairbairn
# pagina's:
48 p. : ill.
Uitgeverij:
Arboris
ISBN:
9789034307606
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Kruistochten
Sfeer:
Donker,
Hard,
Intens

Gerelateerde leestips