Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Ouder worden met klauwen

31 januari 2020

Millar is geen onbekende op comic-gebied. Hij heeft ons al veel baanbrekende series gebracht met als bekendste “Kick-Ass” (ondertussen verfilmd). Met Old Man Logan keert hij terug naar het Marvel-universum en meer bepaald naar één mijn favoriete superhelden: Wolverine.

Millar is een meester in het heruitvinden van het genre door er een unieke twist aan te geven. We bevinden ons in een wereld waarin een epische strijd tussen goed en kwaad een einde heeft gemaakt aan het leven van bijna alle superhelden. Amerika is herverdeeld onder de overwinnaars.

Logan is een van de weinige helden die de strijd heeft overleefd. Verteerd door schuld heeft hij zijn klauwen ingeruild voor een eenvoudig boerenbestaan. Hij en zijn gezin houden het nauwelijks vol in een gebied waar de Hulk en kinderen het voor het zeggen hebben. Wanneer zijn oude vriend Hawkeye hem vraagt tegen een flinke som geld een pakje te bezorgen, start hun reis doorheen deze apocalyptische wereld.

De film “Logan” is losjes gebaseerd op dit verhaal, maar zoals vaak is het oorspronkelijke verhaal zoveel beter dan de verfilming. Kortom, als je genoten hebt van “Logan” of je bent een Marvel-fan, laat je dan meeslepen door dit 4-delige verhaal.

Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Old man Logan
Titel:
Old man Logan
Auteur:
Mark Millar
# pagina's:
[224] p. : ill.
Uitgeverij:
Marvel Comics
ISBN:
9780785131724
Materiaal:
Strip
Onderwerp:
Superhelden

Gerelateerde leestips