Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

De ultieme romcom

10 oktober 2021

De ultieme romcom van het moment. Razend populair online en zeker terecht. In enkel slecht nieuws is dit het ultieme utopische schattige liefdesverhaal. Het Europese sprookje voor elke Amerikaan, maar een universeel gewoonweg onweerstaanbaar verhaal.

Een boek buiten mijn comfortzone aangezien ik nooit romantische young adult lees. Ik kan dus ook geen eerlijke vergelijking maken binnen zijn genre in hoe goed het is. Dit allemaal gezegd zijnde heb ik me heel erg geamuseerd. Wat uiteindelijk nog steeds het belangrijkste is.

Henry is dé prince charming en laten we eerlijk zijn, elk romantisch verhaal heeft een prince charming nodig. Een roman met een aantal clichés, maar de clichés zijn soms zo fijn om te lezen. Als een warme knuffel. Binnenkort zal het ook verfilmd worden, wat het verhaal nog meer fans zal opleveren dan het nu al heeft. Het verhaal leent zich er perfect toe om de nieuwe ‘Notting Hill’ te worden.

Het hele Amerikaanse verkiezingssysteem en de politiek ging een beetje aan mij verloren. Politiek is sowieso niet mijn forté, laat staan buitenlandse. Alhoewel ik wel moet zeggen dat het laatste hoofdstuk even spannend was als de echte Amerikaanse verkiezingen van 2020.

Lang verhaal kort: de ultieme comfortread voor als het je allemaal een beetje te veel is en het weer alsmaar slechter en kouder wordt (of voor eender welk weer om eerlijk te zijn).

Ilana Crois
Leestip van Ilana Crois

Red, white & royal blue : a novel
Titel:
Red, white & royal blue : a novel
Auteur:
Casey McQuiston
# pagina's:
421 p.
Uitgeverij:
St. Martin's Griffin
ISBN:
9781250316776
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Homoseksualiteit

Gerelateerde leestips