Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Hartverscheurend coming-of-age verhaal

7 februari 2021

The Girl with the Louding Voice is het inspirerende verhaal van Adunni, een tienermeisje dat opgroeit in een landelijk Nigeriaans dorp. Haar grootste droom om een opleiding te volgen komt in het gedrang wanneer haar vader besluit om haar uit te huwelijken. Deze hartverscheurende debuutroman van Abi Daré gaat over de machtsverhouding tussen man en vrouw. Een verhaal over de vele moeilijkheden waar jonge, ongeschoolde Nigeriaanse meisjes op het platteland mee te maken krijgen. Adunni doet er echter alles aan om niet alleen haar eigen positie te verbeteren – ze droomt ervan om een school te bouwen voor meisjes zoals zij. Welke obstakels ook op haar pad komen, ze geeft niet op.

Met tranen in mijn ogen heb ik The Girl with the Louding Voice uitgelezen. Een prachtig coming-of-age verhaal op de grens tussen Young Adult en literatuur. Ontroerend en inspirerend tegelijkertijd.

Mijn complete recensie lees je op Boekvinder.be.

Synopsis

Nadat de 14-jarige Nigeriaanse Adunni uit een gedwongen huwelijk is gevlucht, probeert ze haar droom te verwezenlijken en een opleiding te volgen.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

The girl with the louding voice
Titel:
The girl with the louding voice
Auteur:
Abi Daré
# pagina's:
314 p.
Uitgeverij:
Sceptre
ISBN:
9781529359237
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Vrouwen ; Nigeria

Gerelateerde leestips