Linda De Geest
Leestip van Linda De Geest
We all have our time machines, don’t we? Those that take us back are memories … And those that carry us forward, are dreams. (H.G. Wells, The Time Machine)

Onvoorwaardelijke liefde

31 januari 2022

Amerika, jaren '70. Een verschrikkelijk drama heeft op de levens van twee naburige families zo'n impact dat deze gebeurtenis gedurende vele decennia ieders leven beheerst.

De Gleesons en de Stanhopes worden buren. Lena Gleeson voelt zich eenzaam en probeert vriendschap te sluiten met Anne Stanhope, een elegante, maar kille en onstabiele vrouw die met rust gelaten wil worden. Het is aan hun kinderen, Lena’s jongste dochter Kate en Annes enige zoon Peter, om de families bij elkaar te brengen. Maar hun vriendschap wordt danig op de proef gesteld door de tragedie die hun te wachten staat.

De twee families worden gevolgd over een periode van vijftig jaar, waarbij enkele keuzes bepalend blijken voor het verdere verloop van de levens van beide gezinnen. Als lezer word je meegenomen in de dagelijkse gebeurtenissen, zie je de ontwikkeling van deze mensen en leef je met ze mee.


De schrijfster heeft ervoor gekozen om per hoofdstuk te wisselen van perspectief en laat telkens een ander personage aan het woord, en dit maakt dat het verhaal wordt belicht van alle kanten. De karakters van de hoofdpersonages worden goed uitgediept. Enkel het personage van Brian Stanhope komt wat weinig aan bod, hier had ook een extra verhaallijn kunnen in zitten – al is het boek nu al lijvig genoeg.

Gelukkige periodes worden afgewisseld met dramatische gebeurtenissen. Deze combinatie zorgt voor een realistisch verhaal, waarin thema’s als psychisch lijden, drankmisbruik, rouwverwerking, verdriet, doorzettingsvermogen, eenzaamheid en vergeving zijn verwerkt. Een meeslepend verhaal dat de lezer tot het einde weet te boeien.

Synopsis

Amerika, jaren '70: een verschrikkelijk drama heeft op de levens van twee naburige families zo'n impact dat deze gebeurtenis gedurende 40 jaar ieders leven beheerst.

Linda De Geest
Leestip van Linda De Geest
We all have our time machines, don’t we? Those that take us back are memories … And those that carry us forward, are dreams. (H.G. Wells, The Time Machine)

Vraag me nog eens
Titel:
Vraag me nog eens
Auteur:
Mary Beth Keane
# pagina's:
480 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Signatuur
ISBN:
9789056726478
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Trauma's, Familie, Psychische problemen

Gerelateerde leestips