Sam Van de Wiele
Leestip van Sam Van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

Een krachtig debuut

3 juli 2023

De vijftienjarige Lea is een meisje dat lijdt aan een ernstige eetstoornis, waarbij ze al nipt aan de dood ontsnapte. Herstellend van die traumatische gebeurtenis gaat ze samen met haar ouders en broer Fos op vakantie naar Noorwegen. Haar ouders hopen op die manier een nieuw elan te geven aan de gezinsdynamiek die enorm zwaar afgezien heeft van de situatie waar Lea zich in bevindt.

Al snel blijkt dat de trip geen evidente onderneming is voor Lea. De handelingen die Lea zichzelf door haar eetstoornis oplegt, blijken niet altijd uitvoerbaar tijdens het reizen en al snel heeft dat een invloed op het gedrag van Lea. Daardoor komen ook de banden met haar gezin opnieuw onder spanning te staan. Daarnaast loopt ook de reis op zich niet van een leien dakje...

Met Weerlicht schreef Jante Wortel een krachtig debuut. Ze geeft een doodeerlijke inkijk in de gedachtegang van een persoon die zichzelf dwangmatig doet lijden. Dat allemaal met vlotte taal die zowel jongeren als volwassenen kunnen aanspreken. Het boek werd in 2023 terecht genomineerd voor de prijs Beste Boek voor Jongeren in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig.

Synopsis

Een jonge vrouw reist met haar ouders en broer naar Noorwegen, maar hun rondreis eindigt anders dan verwacht.

Sam Van de Wiele
Leestip van Sam Van de Wiele
Eat. Sleep. Read. Repeat.

Weerlicht
Titel:
Weerlicht
Auteur:
Jante Wortel
# pagina's:
Uitgeverij:
Das Mag Uitgevers
ISBN:
9789493168848
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Gezin

Gerelateerde leestips