Geoffrey Colson
Leestip van Geoffrey Colson
“La littérature ne permet pas de marcher, mais elle permet de respirer.” - Roland Barthes

Korte, maar krachtige introductie tot mindfulness

7 juli 2020

‘Mindfulness’ is een term die vaak de wenkbrauwen doet fronsen. Veel mensen beschouwen het als een schreeuwerige hype en associëren het met pure zweverigheid. Nochtans wordt mindfulness door de meeste psychologen aanbevolen als hét coping mechanisme bij uitstek voor de onvermijdelijke stress die deel uitmaakt van ons leven. Voor wie er niet gelooft en geen tijd heeft om er een lijvig boek over te lezen, bestaat er gelukkig een zeer toegankelijk cd-boekje van psychiater en trainer in Mindfulness Based Stress Reduction Edel Maex om ermee kennis te maken.

In dit cd-boekje geeft Maex een toegankelijke introductie in de mindfulnesstraining. Dit doet hij stap per stap aan de hand van een aantal basisoefeningen zoals o.m ademhalingsoefeningen en de ‘bodyscan’. De auteur heeft een bijzonder aangename en rustige vertelstem die je meteen tot ontspanning brengt. Het mooi geïllustreerde boekje dient als achtergrondinfo en bevat verschillende inspirerende quotes die je meteen aan het denken zetten. Kortom: met dit cd-boekje kun je mindfulness een kans geven in slechts een paar uurtjes tijd.

Voor wie de smaak te pakken krijgt, zijn er nog enkele andere titels van Edel Maex verkrijgbaar in de reeks Werken met mindfulness. In het cd-boekje Emoties leer je bijvoorbeeld hoe je kracht kunt putten uit negatieve emoties zoals angst, afgunst en woede. Het boekje Houdingen laat je inzien dat je algemene levenshouding van essentieel belang is voor jouw mentale welzijn. Door een andere houding aan te nemen kun je tot (soms verrassende) nieuwe inzichten komen. Tot slot focust Maex zich in het boekje Beelden op meditatieoefeningen aan de hand van sterke metaforen. Zo kun je tot rust en in harmonie komen met jezelf.

Wil je mindfulness een kans geven zonder hierover een lijvig boek te lezen of een speciale cursus te volgen? Dan is de reeks Werken met met mindfulness zeker een aanrader! Nog een kleine tip: de Basisoefeningen zijn ook beschikbaar via Spotify. #Keep calm and stay mindful

Synopsis

Inleiding in een aantal basisoefeningen in 'mindfulness', een vorm van meditatie die gebaseerd is op het boeddhisme; met oefeningen.

Geoffrey Colson
Leestip van Geoffrey Colson
“La littérature ne permet pas de marcher, mais elle permet de respirer.” - Roland Barthes

Werken met mindfulness : basisoefeningen
Titel:
Werken met mindfulness : basisoefeningen
Auteur:
Edel Maex
# pagina's:
39 p. : ill. + cd
Uitgeverij:
Lannoo
ISBN:
9789020976762
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Mindfulness

Gerelateerde leestips