Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Twee zussen groeien op, maar niet zonder kleerscheuren

29 maart 2021

Ik las dit boek in het Engels (Mrs. Everything). De Engelse titel wordt je trouwens pas duidelijk naar het einde toe. Beth en Jo zijn twee zussen die afwisselend verteller zijn van de feiten. Jongensachtige stoere Jo en echt meisjemeisje Beth groeien op en vertellen over hun relatie met hun ouders, vrienden en het leven om hen heen.

Het is inzichtvol om soms dezelfde situatie op twee manieren te lezen en te beseffen dat er zoveel misverstanden ontstaan door een gebrek aan communicatie en dat iedereen naar het leven kijkt door zijn eigen bril en met zijn eigen bagage.

Onconventionele, maatschappelijk geëngageerde Jo wordt tegen de verwachtingen in een jonggetrouwde huisvrouw met kinderen en popperige Beth wordt een wild hippiekind. Beide worstelen met het gevoel dat ze het verkeerde leven hebben gekregen.

Tegen een achtergrond van Vietnam, Woodstock, vrije liefde, ... tot aan de nominatie van Hillary Clinton als Democratisch presidentskandidate volgen we beide vrouwen hun opgroeien van kind tot oude vrouw. In het boek komen een aantal zware problemen voorbij die de personages of hun geliefden overkomen, maar er wordt met heel veel inlevingsvermogen, psychologisch inzicht en compassie over geschreven. Ik vond dit een prachtboek en een heel spannend boek dat ik moeilijk kon wegleggen tot het uit was. En het is best wel een redelijk dik boek. Een absolute aanrader.

Synopsis

Het leven van twee Amerikaans-Joodse zussen, opgroeiend in de jaren '50, blijkt niet zo te gaan zoals zijzelf en hun omgeving hebben gepland.

Sofie De Braekeleer
Leestip van Sofie De Braekeleer
Ik hoop dat ze in de hemel een bibliotheek hebben voor alle boeken die ik niet tijdig gelezen krijg!

Zij
Titel:
Zij
Auteur:
Jennifer Weiner
# pagina's:
477 p.
Genre:
Romans
Uitgeverij:
Boekerij
ISBN:
9789022577417
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Zussen

Gerelateerde leestips