Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

Het tragische levensverhaal van een voormalige slaaf

3 mei 2021

In De zwarte messias vertelt Gustavas Vassa (geboren als Olaudah Equiano) het verhaal van zijn turbulente leven. Als kind wordt hij samen met zijn zus in Nigeria gekidnapt en verkocht als slaaf. Vassa reist de bewoonde wereld rond, van Amerika tot Europa, en wroet zich een weg naar de vrijheid. Chika Unigwe heeft zich voor deze prachtige roman gebaseerd op een waargebeurd verhaal en neemt haar lezers mee naar het Londen van 1796. De zwarte messias is een bijzonder ontroerend verhaal over slavernij en racisme, maar ook over liefde en religie.

De zwarte messias is een inspirerende historische roman over slavernij, racisme en religie. Chika Unigwe geeft een gezicht aan de historische figuur Gustavus Vassa.

Mijn complete recensie lees je op boekvinder.be.

Synopsis

Nigeria, achttiende eeuw. Olaudah Equiano, alias Gustavas Vassa, is nog een kind als hij gekidnapt wordt en verkocht wordt als slaaf. Via Amerika komt hij in Europa terecht. In de turbulente jaren die volgen, slaagt hij er in zichzelf vrij te wroeten. Hij huwt een blank Brits meisje en zet zich in voor de strijd tegen de slavernij.

Marcia van der Zwan
Leestip van Marcia van der Zwan
Wie niet van lezen houdt, heeft het juiste boek nog niet gevonden.

De zwarte messias
Titel:
De zwarte messias
Auteur:
Chika Unigwe
# pagina's:
293 p.
Uitgeverij:
De Bezige Bij Antwerpen
ISBN:
9789085424543
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Slavernij ; West-Afrika ; 18de eeuw

Gerelateerde leestips