Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Hogwarts (Zweinstein) maar dan voor moordenaars

5 oktober 2020

Deze comic gaat over een jongen die het moeilijk heeft om zich aan te passen zijn nieuwe school. Bijster origineel is dit allemaal niet en toch zal het verhaal je aangenaam verrassen.
Het is 1987 en Marcus Lopez is wees en leeft op straat. Wanneer hij op een avond op de vlucht is voor de politie duikt de mysterieuze Saya op. Zij helpt Marcus ontsnappen en brengt hem naar de “Kings Dominion School of the Deadly Arts”. Marcus krijgt de kans om toe te treden of terug te keren naar zijn zwerversbestaan. De keuze is snel gemaakt. Hij heeft bovendien al een ambitieus doelwit in gedachten, niemand minder dan de Amerikaanse President Reagan. Deze is namelijk onrechtstreeks verantwoordelijk voor de dood van zijn ouders.
Kan eenzaat Marcus zich aanpassen dit nieuwe leven boordevol gevaar? Een eerste praktijkopdracht, iemand ombrengen “die het verdient” zal bovendien moeten uitwijzen of hij wel geschikt is om moordenaar te worden.

Ondertussen zit deze reeks al aan deel 8 en blijft het verhaal Van Rick Remender je verbazen. De serie is ondertussen ook al verfilmd en het eerste seizoen is zeker ook de moeite, al blijft het origineel onovertroffen.

Dirk Bellon
Leestip van Dirk Bellon

Titel:
Deadly Class, Volume 1: Reagan Youth
Auteur:
Rick Remender
# pagina's:
160 p.
Sfeer:
Donker,
Hard,
Intens

Gerelateerde leestips