Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

Neem je leven in eigen handen!

25 april 2022

Samenvatting:

In dit boek lezen we hoe Anna haar leven in eigen handen neemt nadat haar vader gestorven is. Ze gaat weg bij Geoff, waar ze al 20 jaar een toxische relatie mee had. En ze koopt een klein huisje in een dorpje dat ze in haar ouders’ trouw album zag.

Ze dacht dat haar passie voor professioneel koken weg zou zijn, nadat ze Geoff’s keuken verliet. Een oud kookboekje van de vorige eigenares van het huisje en de vriendelijke bewoners van Crovie inspireerden haar zoveel dat ze uiteindelijk toch beslist om een lunchclub te openen. Deze lunchclub wordt zo succesvol dat ze zelfs haar jaloerse ex over de vloer krijgt.

Helaas, slaat het noodlot toe en zorgt een grote storm voor een aardverschuiving. Crovie wordt afgesneden van het vasteland en grotendeels vernield. Anna wordt voor de keuze gesteld verlaat ze Crovie voor de kans van haar leven op carrière gebied of blijft ze bij de mensen die haar door dik en dun gesteund hebben?

Mijn mening:

Ik ben Anglofiel. Dat wil dus zeggen dat ik hou van bijna alles wat te maken heeft met Britse cultuur. En natuurlijk ook dat ik graag op reis ga naar daar. Schotland heeft sowieso een aparte sfeer, waar je, u direct thuis voelt. Ik heb tot nu toe alleen grote steden gezien en zelfs daar voelt het alsof je in een fictieve wereld loopt.

Sharon Gosling heeft die sfeer zo goed omschreven in dit boek. Het voelde aan alsof ik daar was of er toch zeker naar toe wil. Ikzelf ben niet meer op reis geweest sinds september 2019, maar dit gaf mij echt een reis gevoel.

Het hele lunchclub idee doet mijn foodie hart ook sneller slaan. Ik wil zeker de ‘Broonies’ uit Bren’s kookboekje eens zelf maken, maar er is mij gevraagd voor een eigen lunchrecept te posten.

Ik hoop dat jullie net zoveel genieten van dit boek als ik.

Synopsis

Als een vrouw naar een afgelegen vissersdorpje verhuist om er een nieuwe start te maken, lijkt dat een grote vergissing.

Maya De Wulf
Leestip van Maya De Wulf
Between the pages of a book is a lovely place to be.

Het huis onderaan de klif
Titel:
Het huis onderaan de klif
Auteur:
Sharon Gosling
# pagina's:
320 p.
Uitgeverij:
Z&K
ISBN:
9789020543759
Materiaal:
Boek

Gerelateerde leestips