Lieve Hanegreefs
Leestip van Lieve Hanegreefs
Ik ontsnap graag naar andere werelden en boeken zijn daarvoor een ultieme "reispas"

Satire met Jezus

21 april 2020

Mark Russell is een meester van satire in de comicindustrie. Hij kan een startpunt nemen die er op het eerste zicht dwaas en onnozel uitziet maar tovert uiteindelijk een gouden eindresultaat. Een eerder voorbeeld hiervan was zijn fantastische limited reeks van de Flintstones.
Met Second Coming nam hij een iets meer controversieel vertrekpunt die hem in Amerika alvast wat problemen had opgeleverd en ook van uitgeverij is moeten veranderen. Gelukkig is de reeks toch tot stand gekomen en naar mijn mening alvast een heerlijke aanrader geworden.

In Second Coming zien we dat God nog steeds kwaad op ons is vanwege onze daden/zonden tegenover zijn enige zoon. Wanneer hij echter een superheld, genaamd Sunstar, ziet op Aarde is hij vol verwondering en zet hij Jezus bij hem af op Aarde, in de hoop dat zijn zoon veel van Sunstar kan leren.
Je denkt misschien al te weten waar het verhaal naartoe gaat met een opzet als deze maar Mark Russell blijft toch verfrissend en creatief.

Tekenaar Richard Pace werkt voor bepaalde delen van de comic met een andere inkter en inkleurder, waardoor er 2 tekenstijlen gehanteerd worden. Deze vloeken gelukkig nergens met elkaar vanwege de scenes waarin ze gebruikt worden, desondanks het feit dat ze toch erg verschillend aanvoelen.

De comic is echter nergens echt grof naar religie/Christendom. Het is satire, spitsvondig en grappig en zelfs voor niet gelovigen, zoals mezelf, erg aangenaam om te lezen.

Lieve Hanegreefs
Leestip van Lieve Hanegreefs
Ik ontsnap graag naar andere werelden en boeken zijn daarvoor een ultieme "reispas"

Titel:
Second Coming
Auteur:
Mark Russell
# pagina's:
144 p.
Uitgeverij:
Ahoy Comics
ISBN:
978-0998044279
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Confronterend

Gerelateerde leestips