Greet Nachtegaele
Leestip van Greet Nachtegaele
De wereld is een boek ...

Antiquity revisited

21 april 2020

Maja, hoogzwanger, stierf in een vliegtuigcrash. Alleen haar ongeboren dochter, Angelica, overleeft. Haar man, Philippe, die niet in het vliegtuig zat, besluit voor zijn dochter te zorgen, maar er komt incest in het spel. Zijn omgeving doet niets, tot de jonge Darius op bezoek komt en Angelica verliefd wordt. Philippe wordt heel jaloers en vermoordt Darius. Angelica trekt zich terug in antieke verhalen en Darius wordt langzaam Pericles, die als prins van Tyre over de zeeën reist en thuis niet langer welkom is. Pericles trouwt met Chloë, hun dochter wordt op zee geboren en Chloë overleeft de bevalling niet. Ze wordt in een kist overboord gezet, maar eigenlijk is ze niet dood en in de buurt van Tarsus begint ze een nieuw leven. De dochter, Marina, komt na heel wat avonturen bij de moeder terecht, Pericles, beroofd, gewond en levensmoe strandt op hetzelfde adres.

Angelica ondertussen weigert nog langer te eten, wordt intraveneus gevoed. Wanneer een orkaan het huis in brand steekt, komen zowel zij als Philippe aan hun einde.

Verder is er nog het verhaal van Shakespeare en Wilkins. Samen hebben ze het verhaal van Pericles geboekstaafd, maar hun precies aandeel is niet echt duidelijk, hoewel Haddon voor Shakespeare kiest.

Het verhaal is aanvankelijk onduidelijk: je weet niet goed waar het naartoe gaat. Maar geleidelijk aan komen de verhaallijnen samen en worden de verbanden duidelijk. Een boek om van te genieten.

Synopsis

Een avontuurlijke mozaïekroman, waarin de legende van Pericles in een moderne en antieke versie wordt verteld.

Greet Nachtegaele
Leestip van Greet Nachtegaele
De wereld is een boek ...

The porpoise
Titel:
The porpoise
Auteur:
Mark Haddon
# pagina's:
317 p. : ill.
Genre:
Romans,
Parabels
Uitgeverij:
Chatto & Windus
ISBN:
9781784742829
Materiaal:
Boek
Onderwerp:
Mythologie

Gerelateerde leestips