Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

Ideale ontsnapping

17 mei 2021

Dit boek was echt de ideale manier om even te ontsnappen aan de chaos van het leven tijdens corona. Het is perfect materiaal voor een romantische komedie en blijkbaar zijn hier al plannen voor, ik ga zeker kijken!

Lucy Hutton en Joshua Templeman zijn collega's, werken tegenover elkaar in hetzelfde kantoor en they hate each other's guts! Het feit dat ze strijden voor dezelfde promotie helpt natuurlijk niet echt, maar, zoals je al kan raden door enkel maar naar de cover van het boek te kijken, zal het niet bij 'haat' blijven.

Het verhaal is een klassiek romcomverhaal met de welgekende trope enemies to lovers. Maar die voorspelbaarheid maakt het niet minder leuk om te lezen. Ik was echt mee met het verhaal en heb me een paar keer afgevraagd wanneer het zou mislopen en hoe de auteur het 'grote probleem' zou oplossen.
Ik had de 'plottwist' niet zien aankomen en was echt aangenaam verrast!

Achteraf vroeg ik me wel af hoe dit verhaal zou kunnen verteld worden vanuit het standpunt van een man, gewoon omdat dit amper gebeurt. Het zou interessant zijn om eens de innerlijke monologen van een mannelijk personage in dit soort verhaal te zien.

De ontwikkeling van de personages zijn ok, beetje cliché, maar er zit echt wel een topscène in (spoiler alert): de scène waarin Lucy de vader van Joshua op zijn plaats zet = life!

Vertaald als Ik niet op jou.

Synopsis

Twee medewerkers van een net gefuseerde Amerikaanse uitgeverij hebben een haat-liefde verhouding maar ze proberen hun loopbaan toch op de rails te zetten.

Fien De Brie
Leestip van Fien De Brie
“Books are not made for furniture, but there is nothing else that so beautifully furnishes a house.” – Henry Ward Beecher

The Hating Game
Titel:
The Hating Game
Auteur:
Sally Thorne
# pagina's:
384 p.
Uitgeverij:
Little, Brown Book Group
ISBN:
9780349414263
Materiaal:
Boek
Sfeer:
Gevoelig,
Vrolijk

Gerelateerde leestips